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Question of the Month

This Month’s Question and Answer:

Question: You typically fly a Cirrus 22, and bring your iPad which you use as an electronic flight bag,
replacing the paper charts and plates one would normally need for flight, and which you also use for
flight planning and navigation. Today you’re flying a Cessna 177, which you haven’t flown before. Are
you required to take any steps or precautions before using your iPad in this aircraft?

Answer: According to AC 91-78A, Use of Electronic Flight Bags, “The use of any PED in an aircraft is
subject to compliance with PED regulations (§ 91.21) and must be evaluated by the user or operator
prior to use to ensure the PED will not interfere in any way with the operation of aircraft.”

FAR 91.21 requires that for an IFR flight, the “pilot in command or other operator of the aircraft”
determine that the device “will not cause interference with the navigation or communication system of
the aircraft on which it is to be used.” In addition, AC 20-173, Installation of Electronic Flight Bag
Components, provides complete details for installation of EFB components.



